Oplossing

Elke dag 10 minuten automatiseren?

In Snappet vind je nu een vernieuwd aanbod voor het automatiseren. Er staan automatiseringsdoelen met opgaven met tijdslimiet en aanvullende kopieerbladen voor je klaar. Ook kun je vanuit het rekenmuurtje werken. Lees hier hoe je het vernieuwde automatiseren kunt inzetten in jouw klas.

Geïntegreerd in je lessenplan
De lessenplannen voor Leerjaar 1 t/m 4 zijn aangevuld met 2 of 3 momenten in de week om te automatiseren. Je herkent ze als les in je weekplanning. Daarmee kun je je leerlingen adaptief en met tijdslimiet laten automatiseren. We raden aan om dit maximaal 10 minuten achter elkaar te doen, bijvoorbeeld als opwarmer voor de wiskundeles.

Werken vanuit het Rekenmuurtje
Bekijk de voortgang van je klas en zet doelen op maat klaar via het nieuwe automatiseringsoverzicht. Daarin zie je alle automatiseringsdoelen staan, ingedeeld in de lagen van het rekenmuurtje. Je komt in dit overzicht via de nieuwe knop ‘Automatiseren’ onder ‘Wiskunde’.

Oefenen met adaptieve tijdslimiet of op papier
Er zijn verschillende oefenvormen die je kunt inzetten om leerlingen te laten automatiseren.

Tijdens het adaptief werken in de plus of in het werkpakket bepaalt Snappet automatisch binnen hoeveel seconden de leerling het antwoord moet kunnen geven: 10, 8, 6 of 4 seconden. Lukt het de leerlingen nog niet om de sommen binnen de tijd goed uit te rekenen? Dan krijgt hij of zij de keer daarna meer tijd om de opgave te beantwoorden. Het niveau past zich ook hier aan aan het niveau van de leerling. Snappet herkent wanneer een leerling een doel voldoende heeft geautomatiseerd.

Ook kun je je klas op papier laten automatiseren. Voor elk automatiseringsdoel zijn er oefenbladen en flitskaarten beschikbaar. Deze vind je in het tabje Lesoverzicht op de voorbereidingspagina van de les.

Tags: , Views: 29

Misschien vind je deze oplossingen ook interessant?

  • Wat is het niveau van jouw leerlingen?

    Feedback is een van de belangrijkste elementen voor het succes van je leerlingen. De...

  • Altijd de beste opgaven op elk moment

    Wist je dat geen enkele andere lesmethode zo adaptief is als Snappet? Sinds 2012...

  • Op maat oefenen bij elke les?

    Het is belangrijk om al je leerlingen op hun eigen niveau uit te dagen....