Oplossing

Hoe geef jij je beste instructie?

De instructieopgaven ondersteunen jou optimaal in het geven van de beste instructie. De antwoorden in de nieuwe instructieopgaven zijn vervaagd en hoef je alleen maar aan te tikken om het antwoord tevoorschijn te halen. Met nog een klik is het antwoord weer vervaagd. Dit scheelt tijd zodat je je aandacht volledig kunt richten op de leerlingen. Je kunt natuurlijk ook over de vervaagde antwoorden heen schrijven, als dat beter in je instructie past.

Onderaan het instructiescherm zie je direct waar je bent in de les. De instructieopgaven hebben een gele omlijning zodat direct duidelijk is dat deze opgave voor instructie bedoeld is. Met de pijltjes klik je naar de volgende opgave. Bij opgaven waarbij de leerlingen een antwoord in kunnen vullen, komt de mini monitor automatisch naast de opgave te staan.

Als je opgaven bespreekt op het digibord en leerlingen een antwoord laat invullen (bijvoorbeeld tijdens de begeleide inoefening), zie je naast de opgave direct hoeveel goede en foute antwoorden er zijn. Dezelfde foute antwoorden worden gegroepeerd en kun je direct aanklikken om klassikaal te bespreken. Op basis hiervan kun je je instructie verlengen of juist verkorten. Gegeven antwoorden zijn anoniem. Voor leerlingen die nog geen antwoord hebben gegeven, zie je de initialen. Zo weet je precies wie nog een antwoord moet geven.

Tags: , Views: 27

Misschien vind je deze oplossingen ook interessant?

  • Hoe bereid jij je lessen voor?

    Bij het voorbereiden van je lessen heb je nu toegang tot een heel handig...

  • Nog makkelijker instructie geven?

    In Snappet zijn alle nieuwe instructielessen voorzien van de beste didactiek, gebaseerd op het...

  • Elke dag 10 minuten automatiseren?

    In Snappet vind je nu een vernieuwd aanbod voor het automatiseren. Er staan automatiseringsdoelen...