Oplossing

Hoe zijn de wiskundelessen opgebouwd?

De instructies in Snappet zijn voorzien van de beste didactiek, gebaseerd op het Directe Instructiemodel en sluiten aan op EDI, DIM en IGDI. Alle tussenstappen zijn helemaal uitgewerkt, dus je kunt onbezorgd aan de slag zonder veel voorbereidingstijd. Bovendien zijn de lessen op een bepaalde manier opgebouwd om de interactie met je klas zo effectief mogelijk te maken. Dankzij de minimonitor met de gekleurde bolletjes zie je meteen of de leerlingen de lesstof begrijpen.

De instructielessen bestaan uit de volgende onderdelen:

Introductie van het leerdoel
Je begint met de introductie van het leerdoel van de les aan de hand van de leerdoelkaart. Wist je dat je de leerdoelkaart ook kunt uitprinten om in de klas op te hangen? Dit doe je via de lespagina.

Klassikale instructie
De beste instructieopgaven staan voor je klaar, waarmee je vanzelf stap-voor-stap het leerdoel uitlegt. De instructie is interactief en bevat vaak vervaagde vlakken die je kunt aanklikken als je het juiste antwoord wil laten zien aan de klas. Je doet dus de opgaven voor, waarbij de klas meekijkt op het digiboard.

Begeleide inoefening
Opgaven voor de begeleide inoefening komen automatisch na de instructieopgaven en sluiten naadloos aan op de instructie. Je laat de oefeningen klassikaal zien, waarna iedere leerling zelf een antwoord invult op zijn of haar tablet of Chromebook. Op je scherm zie je direct hoeveel goede en foute antwoorden er zijn en wie er nog niet heeft geantwoord.

Samenvatting van het leerdoel
Als afsluiting van de instructie laat je het leerdoel nogmaals zien en vat je de instructie samen.

Tags: , , Views: 235

Misschien vind je deze oplossingen ook interessant?

  • Waar is nog wat extra aandacht nodig?

    Op verschillende plekken in het dashboard kun je al overzichtelijk zien hoe ver je...

  • Beter inzicht voor je leerlingen

    Onlangs zijn er een aantal kleine veranderingen doorgevoerd in de leerlingomgeving. We informeren je graag...

  • Inzicht in voortgang van je klas?

    Op veler verzoek eindelijk beschikbaar: een klassikaal overzicht van de voortgang en vaardigheid. Het...