Oplossing

Inzicht in voortgang van je klas?

Op veler verzoek eindelijk beschikbaar: een klassikaal overzicht van de voortgang en vaardigheid. Het geeft je direct en zonder gepuzzel inzicht in de laatste voortgang en de vaardigheid van je klas op de leerstof van het hele schooljaar. Dit overzicht had je al per leerling, maar nu kun je dus in één oogopslag voor je klas als geheel zien waar de grootste hiaten zitten. En ze tijdig oplossen natuurlijk.

Waar kun je dit overzicht vinden?
Onder ‘Analyseren’ in je dashboard staat bovenaan de pagina het aantal gemaakte opgaven en een samenvatting van de groei van de klas. Hieronder staat ‘Voortgang lesstof’. In de balkjes staat de voortgang van de klas samengevat. Klik op één van de balkjes om naar het nieuwe overzicht te gaan.

Leerdoelstatussen
Voor elk subdomein zie je de voortgang van de lesstof van je hele klas. Het ingekleurde balkje is een samenvatting van alle leerdoelstatussen. Het laat zien hoe ver je klas is met het behalen van de leerdoelen. Als je een subdomein aanklikt, zie je meer informatie over elk leerdoel. Beweeg met je muis over de ingekleurde balkjes. Zo zie je precies welke leerlingen het leerdoel al hebben behaald, wie nog groeit richting het streefniveau en wie is vastgelopen.

Zet leerdoelen in het werkpakket
Met het werkpakketschuifje zet je specifieke leerdoelen snel klaar in de werkpakketten van je leerlingen. Zo kan je klas makkelijk aan de slag met leerdoelen die nog verder moeten worden ingeoefend.

Aantal gemaakte opgaven
In het overzicht zie je per subdomein en leerdoel hoeveel opgaven dit jaar in totaal zijn gemaakt door je leerlingen.

Vaardigheid van je klas
Als je benieuwd bent naar de verdeling van de vaardigheidsniveaus in je klas, selecteer je de optie ‘Vaardigheid’ rechtsboven het overzicht.

Tags: , Views: 159

Misschien vind je deze oplossingen ook interessant?

  • Taal toepassen in eindopdrachten?

    Het vak Taal is erg veelzijdig en bestaat uit veel verschillende onderdelen. Het belangrijkste...

  • Welke opgaven krijgen jouw leerlingen?

    Wil je weten welk type adaptieve opgaven je leerlingen krijgen in Snappet? Op de...

  • Altijd de beste opgaven op elk moment

    Wist je dat geen enkele andere lesmethode zo adaptief is als Snappet? Sinds 2012...